ADHD Natuurlijk Expert start in oktober!

De afgestudeerde Kindervoedingscoaches van de Better Health Academy

Wist je dat ADHD een aangeboren verschil in het brein is? Er zijn een handvol -al dan niet aangeboren- verschillen tussen iemand met ADHD en iemand zonder. Niet goed, niet slecht; maar wel iets wat minder compatibel is met de huidige maatschappij en juist daarom opvalt. Gelukkig is er enorm veel wat je kunt doen ter verbetering.

Want ook al zijn er -al dan niet- aangeboren verschillen; aandacht voor voeding kan heel vroeg niet alleen preventief werken, maar op latere leeftijd ook enorm helpen bij het verbeteren van symptomen. De combinatie voeding, de juiste supplementen en het trainen van je brein kunnen daadwerkelijk een groot verschil maken. In deze opleiding werken we met succesvolle wetenschappelijke onderbouwde protocollen die een must zijn voor iedere bezorgde ouder, of aspirant coach op dit gebied. Medicatie is niet de enige route en zou zeker niet de eerste optie moeten zijn gezien de diverse mogelijkheden die er zijn.

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die meer weer wil weten over AD(H)D of de set van persoonlijkheids/gedragskenmerken die vaak verward worden met AD(H)D en wat je zelf kunt doen. Een prachtig stuk van de puzzel naar gezondere, gelukkige kinderen en volwassenen.

Wat kun je met de opleiding?
Afhankelijk met welk doel je de opleiding volgt, een heleboel. Ouders die deze opleiding volgen hoeven zich niet meer machteloos te voelen en kunnen thuis een flinke bijdrage leveren aan de sfeer en de gemoedstoestand van hun kind(eren). Als coach of aspirant coach kun je na deze opleiding aan de slag om mensen met deze uitdagingen te helpen en wordt er tijdens de opleiding aandacht besteed aan jou als (toekomstig) coach of therapeut. Als je slaagt voor het theorie-examen, dan kun je je aansluiten bij ADHD-natuurlijk en op basis van gebleken goed werkende protocollen aan de slag. Een uitstekende en praktische aanvulling als specialisatie op je huidige kennis.

Inhoud van de opleiding

Je leert o.a.

 • Icon

  Wat de gemeenschappelijke basis is bij ADHD, ADD en hooggevoeligheid

 • Icon

  Alles over voeding & neuroinflammatie - ADHD hangt sterk samen met de hoeveelheid neuronen van de hersenen. Het voorkomen van neuroinflammatie is essentieel bij de ondersteuning van neurodegeneratieve aandoeningen en ADHD.

 • Icon

  De paradox van overprikkeling versus onderprikkeling & de rol van onderprikkeling van ADHD, ADD en hooggevoeligheid

 • Icon

  De rol van breinbouwstoffen bij overprikkeling en andere veel voorkomende voedingstekorten en risicofactoren.

 • Icon

  Darmen, darmflora & ADHD - Wist je dat de samenstelling van de darmbacteriën bij mensen met ADHD afwijkt van de gemiddelde darmflora?

 • Icon

  Voeding en suppletie - We kijken naar wetenschappelijk onderbouwde voedingsinterventies bij de behandeling van ADHD, gericht op het verbeteren van de darmen, neuroinflammatie en het voorkomen en verbeteren van voedingsstoffentekorten.

Better_health-0458
<b class='programmatitel'>Opleiding <br>
ADHD Natuurlijk Expert</b><br><a href="https://betterhealthacademy.nl/adhd-natuurlijk-expert/" target"blank"><i>Lees meer</i></a><br><p class='programmauitleg'>
Een bijzondere opleiding voor iedereen die meer wil weten over ADHD, ADD, hooggevoeligheid en behandeling op het gebied van voeding, suppletie & breintraining.</p>

"Wat fijn om te weten dat er zoveel is wat je kunt doen!"

VOOR WIE
De opleiding is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over, of zich wil specialiseren in ADHD/ADD en hooggevoeligheid. Voor zichzelf in de privé-sfeer, of om anderen te kunnen begeleiden en helpen. Zowel coaches als aspirant coaches die affiniteit hebben met een gezonde benadering bij gedragsproblemen (zoals orthomoleculaire voeding) zijn van harte welkom, evenals ouders die kun kind(eren) de beste start in het leven willen geven. Basis voedingskennis is gewenst, maar geen vereiste. We werken in groepen van ongeveer 12 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en een ieders vragen.

KOSTEN & SPECIALE ACTIE!
Soms loont het om de eerste te zijn… Omdat dit de eerste lichting van deze opleiding wordt, hebben we voor jou een speciale kortingsactie. In plaats van de reguliere € 1.195,- betaal je -alléén voor deze aankomende opleiding - een eenmalig actietarief van € 795,- .

Meld je daarom snel hieronder aan en betaal slechts € 795,- voor de opleiding en het bijbehorende lesmateriaal (syllabus). Hierna wordt de opleiding weer de normale prijs.

LOCATIE
De lesdagen vinden plaats in een prachtige monumentale villa op een landgoed in de buurt van Den Haag. Op het moment dat je deelname definitief is krijg je van ons alle bescheiden toegestuurd.

AANMELDEN
Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan de opleiding? Leuk! Meld je dan aan! Graag ontvangen we ook je NAW gegevens en je telefoonnummer. Deelname is op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

DUUR OPLEIDING
De opleiding bestaat -naast zelfstudie en (casus)opdrachten- uit 4 lesdagen die plaatsvinden op vrijdagen van 9.30 tot 17.00 uur buiten de schoolvakanties om. Na de opleiding kun je levenslang gebruik maken van ondersteuning/supervisie via een gemeenschappelijke groep en nascholingsdagen. Ook is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij het netwerk van ADHD Natuurlijk.

LESDAGEN

 • Vrijdag 4 oktober 2019
 • Vrijdag 8 november 2019
 • Vrijdag 29 november 2019
 • Vrijdag 24 januari 2020
Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

Het docententeam

Voedingscoach, NLP Trainer & oprichter van de Better Health Academy
Amber geeft al jaren lezingen en trainingen over voeding & gezondheid en heeft achttal boeken over dit onderwerp geschreven. Als docente Kindervoedingscoach en ADHD Natuurlijk Expert weet Amber als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is voor de ontwikkeling en gezonde werking van het (kinder)brein en als voedingscoach en moeder van 3 jonge kinderen ziet ze de successen dagelijks terug in de praktijk. Het is haar missie als oprichter van de Better Health Academy om jong en oud te helpen hun volle potentieel te bereiken.
Annemarieke de Vaan

Annemarieke de Vaan

ADHD, ADD & Hooggevoeligheidscoach bij ADHD Centrum Nederland
Annemarieke is lange tijd werkzaam als coach en begeleider van kinderen en volwassenen met ADHD, ADD en/of hooggevoeligheid. Ze geeft tevens diverse workshops en lezingen over dit onderwerp door het hele land. Annemarieke heeft een diep verlangen om mensen te laten groeien en bloeien zodat ze het leven kunnen leven zoals zij dat willen. Haar expertise is de gevolgschade van AD(H)D en het kalmeren van het sympathisch zenuwstelsel. Haar brede ervaring op dit gebied maakt haar een waardevolle docente.
Foto Patricia

Patricia Lautenschutz MSc

Orthomoleculair kPNI Therapeut & Voeding en Gezondheidswetenschapper
Als klinisch psycho-neuro-immunologie therapeut weet Patricia als geen ander de vinger doeltreffend op de juiste plek te leggen. Haar verregaande kennis en nieuwsgierigheid welke ingewikkelde systemen er achter symptomen en ziektes zitten, maakt dat deelnemers van onze opleidingen ademloos aan haar lippen hangen. Waar de meeste mensen romans op hun nachtkasje hebben liggen zijn het bij Patricia wetenschappelijke onderzoeken. Het antwoord op het waarom achter een symptoom is Patricia's passie.
Better_health-0058
Better_health-0027