Brein Gezondheid Natuurlijk ADHD Coach - Better Health Academy

Brein Gezondheid Natuurlijk ADHD Coach

De afgestudeerde Kindervoedingscoaches van de Better Health Academy

De opvatting dat ADHD en ADD aangeboren zijn en dat er daardoor weinig meer aan te doen valt dan Reinheid, Rust en Ritalin, ligt gelukkig alweer een tijdje achter ons. Er is namelijk heel véél wat je kunt doen ter verbetering van je aandacht, concentratie en andere ADHD symptomen, zowel bij kinderen als volwassenen met ADHD/ADD.

Want ook al zijn er -al dan niet- aangeboren verschillen; aandacht voor bijvoorbeeld voeding kan heel vroeg niet alleen preventief werken, maar op latere leeftijd ook enorm helpen. De combinatie voeding, de juiste supplementen, een leefstijl die bij je past, het trainen van je brein en het verminderen van gevolgschade kunnen een wezenlijk en groot verschil maken. In deze opleiding werken we met succesvolle wetenschappelijke onderbouwde protocollen die een must zijn voor iedere bezorgde ouder, of (aspirant) coach op dit gebied. Medicatie is gelukkig niet de enige route en hoeft zeker niet de eerste optie te zijn gezien de diverse mogelijkheden die er zijn.

In samenwerking met ADHD-Nederland heeft de Better Health Academy een korte opleiding ontwikkeld die bedoeld is voor iedereen die meer weer wil weten over AD(H)D of de set van persoonlijkheids/gedragskenmerken die sterk lijken op AD(H)D (hooggevoeligheid). Een prachtig stuk van de puzzel naar gezondere, gelukkige kinderen en volwassenen!

Wat kun je met de opleiding?
Afhankelijk met welk doel je de opleiding volgt, een heleboel. Ouders die deze opleiding volgen hoeven zich niet meer machteloos te voelen en kunnen thuis een flinke bijdrage leveren aan de sfeer en de gemoedstoestand van hun kind(eren). Als coach of aspirant coach kun je na deze opleiding aan de slag om mensen met deze uitdagingen te helpen en wordt er tijdens de opleiding aandacht besteed aan jou als (toekomstig) coach of therapeut. Als je slaagt voor het theorie-examen, dan kun je je aansluiten bij ADHD-natuurlijk en op basis van gebleken goed werkende protocollen aan de slag. Een uitstekende en praktische aanvulling als specialisatie op je huidige kennis.

Beeld logog accreditatie

Inhoud van de opleiding

Je leert o.a.

 • Icon

  Wat de gemeenschappelijke basis is bij ADHD, ADD en hooggevoeligheid

 • Icon

  Alles over voeding & neuroinflammatie - ADHD hangt sterk samen met de hoeveelheid neuronen van de hersenen. Het voorkomen van neuroinflammatie is essentieel bij de ondersteuning van neurodegeneratieve aandoeningen en ADHD.

 • Icon

  De paradox van overprikkeling versus onderprikkeling & de rol van onderprikkeling van ADHD, ADD en hooggevoeligheid

 • Icon

  De rol van breinbouwstoffen bij overprikkeling en andere veel voorkomende voedingstekorten en risicofactoren.

 • Icon

  Darmen, darmflora & ADHD - Wist je dat de samenstelling van de darmbacteriën bij mensen met ADHD afwijkt van de gemiddelde darmflora?

 • Icon

  Voeding en suppletie - We kijken naar wetenschappelijk onderbouwde voedingsinterventies bij de behandeling van ADHD, gericht op het verbeteren van de darmen, neuroinflammatie en het voorkomen en verbeteren van voedingsstoffentekorten.

Better_health-0458
<b class='programmatitel'>Opleiding Brein Gezondheid <br> ADHD Natuurlijk Coach</b><br><a href="https://betterhealthacademy.nl/adhd-natuurlijk-expert/" target"blank"><i>Lees meer</i></a><br><p class='programmauitleg'>
Een bijzondere opleiding voor iedereen die meer wil weten over ADHD, ADD, hooggevoeligheid en behandeling op het gebied van voeding, suppletie & breintraining.</p>

"Wat fijn om te weten dat er zoveel is wat je kunt doen!"

Schermafbeelding 2019-08-01 om 13.07.41

VOOR WIE
De opleiding is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over, of zich wil specialiseren in ADHD/ADD en hooggevoeligheid. Voor zichzelf in de privé-sfeer, of om anderen te kunnen begeleiden en helpen. Zowel coaches als aspirant coaches die affiniteit hebben met een gezonde benadering bij gedragsproblemen (zoals orthomoleculaire voeding) zijn van harte welkom, evenals ouders die kun kind(eren) de beste start in het leven willen geven. Basis voedingskennis is gewenst, maar geen vereiste. We werken in groepen van ongeveer 12 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en een ieders vragen.

KOSTEN & SPECIALE COMBI-ACTIE!
Wil jij ook de opleiding tot Kindervoedingscoach gaan volgen? Dan krijg je €200,- korting op Brein Gezondheid ADHD Natuurlijk Coach en betaal je slechts € 995,-.

Bij aanmelding ontvang je de factuur voor een aanbetaling, waarna je voor het resterende bedrag een factuur krijgt vlak voor het begin van de opleiding.

LOCATIE
De lesdagen vinden plaats in een prachtige monumentale villa op een landgoed in de buurt van Den Haag. Op het moment dat je deelname definitief is krijg je van ons alle bescheiden toegestuurd.

ACCREDITATIE

Voor de module Brein Gezondheid ADHD Natuurlijk Coach (geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen - KTNO en erkend door de vakverenigingen BATC, MBOG, NVST en VVET) staan 7 European Credits (EC’s). Gedurende de duur van de opleiding zal de studiebelasting ongeveer een paar uur per week zijn, afhankelijk van je voorkennis.

                

AANMELDEN
Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan de opleiding? Leuk! Meld je dan aan! Graag ontvangen we ook je NAW gegevens en je telefoonnummer. Deelname is op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

DUUR OPLEIDING
De opleiding bestaat -naast zelfstudie en (casus)opdrachten- uit 4 lesdagen die plaatsvinden op vrijdagen van 9.30 tot 17.00 uur buiten de schoolvakanties om. Na de opleiding kun je levenslang gebruik maken van ondersteuning/supervisie via een gemeenschappelijke groep en nascholingsdagen. Ook is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij het netwerk van ADHD Natuurlijk.

De volgende lichting start op vrijdag 22 mei 2020.

LESDAGEN

 • Vrijdag 22 mei 2020
 • Vrijdag 12 juni 2020
 • Vrijdag 3 juli 2020
 • Vrijdag 17 juli 2020
Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

Het docententeam

Voedingscoach, NLP Trainer & oprichter van de Better Health Academy
Amber geeft al jaren lezingen en trainingen over voeding & gezondheid en heeft achttal boeken over dit onderwerp geschreven. Als docente Kindervoedingscoach en ADHD Natuurlijk Expert weet Amber als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is voor de ontwikkeling en gezonde werking van het (kinder)brein en als voedingscoach en moeder van 3 jonge kinderen ziet ze de successen dagelijks terug in de praktijk. Het is haar missie als oprichter van de Better Health Academy om jong en oud te helpen hun volle potentieel te bereiken.
Marc profiel foto 2020

Marc van Lokven

Specialist in hersenfunctie, biochemie en neurowetenschappen
Marc geeft regelmatig gastlessen tijdens de colleges van hoogleraar biochemie Professor Dr Pierre Capel en bij de Better Health Academy is Marc gastdocent voor de verdiepingsmodule Breingezondheid, hooggevoeligheid & ADHD. Hij verschaft tijdens de lesdagen inzicht in de fundamentele processen die neurotransmissie in de hersenen mogelijk maken, waarbij met name het dopaminerge systeem aan de orde komt. Zowel de invloed van technologische ontwikkelingen en prikkels op dopamine in het brein als de effecten van verandering in de voeding komen aan de orde. Een beter begrip van en inzicht in dopamine biedt handvatten om een groot aantal psychische klachten en gedragsuitdagingen in de kern aan te pakken én te verbeteren.
Annemarieke de Vaan

Annemarieke de Vaan

ADHD, ADD & Hooggevoeligheidscoach bij ADHD Centrum Nederland
Annemarieke is lange tijd werkzaam als coach en begeleider van kinderen en volwassenen met ADHD, ADD en/of hooggevoeligheid. Ze geeft tevens diverse workshops en lezingen over dit onderwerp door het hele land. Annemarieke heeft een diep verlangen om mensen te laten groeien en bloeien zodat ze het leven kunnen leven zoals zij dat willen. Haar expertise is de gevolgschade van AD(H)D en het kalmeren van het sympathisch zenuwstelsel. Haar brede ervaring op dit gebied maakt haar een waardevolle docente.
Foto Patricia

Patricia Lautenschutz MSc

Orthomoleculair kPNI Therapeut & Voeding en Gezondheidswetenschapper
Als klinisch psycho-neuro-immunologie therapeut weet Patricia als geen ander de vinger doeltreffend op de juiste plek te leggen. Haar verregaande kennis en nieuwsgierigheid welke ingewikkelde systemen er achter symptomen en ziektes zitten, maakt dat deelnemers van onze opleidingen ademloos aan haar lippen hangen. Waar de meeste mensen romans op hun nachtkasje hebben liggen zijn het bij Patricia wetenschappelijke onderzoeken. Het antwoord op het waarom achter een symptoom is Patricia's passie.
Logo KTNO
Better_health-0058
Better_health-0027
Scroll naar top