Breingezondheid, Concentratie & AD(H)D Coach - Better Health Academy

Breingezondheid, Concentratie & AD(H)D Coach

De afgestudeerde Kindervoedingscoaches van de Better Health Academy

De opvatting dat een verminderde concentratie en focus - en daarmee mindere resultaten - gewoon bij het ouder worden horen zijn gelukkig al een poos onwaar bewezen. En ook bij kinderen blijken AD(H)D symptomen veel diverser van oorsprong en beter in goede banen te leiden zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Er is gelukkig heel véél wat je kunt doen ter verbetering van aandacht, concentratie en andere AD(H)D symptomen en het vergroten van je 'breinemmer'.

En of je nu als kind, puber of volwassene moeite hebt met een teveel aan dagelijkse prikkels en daardoor focus verliest; deze bijzondere en complete module geeft je zowel de kennis als de technieken om je perceptuele en cognitieve ruimte te vergroten. Of dit nu in het klaslokaal of op kantoor is.

Het succes zit 'em in de veelomvattende holistische aanpak waarbij we naar zowel voeding als leefstijl kijken maar ook gebruik maken van wetenschappelijke ontwikkelde methodieken om gevolgschade en andere te verminderen en de 'breinemmer' te vergroten. Heb jij of je cliënten moeite met (een teveel aan) dagelijkse prikkels en impulsen? Voor zowel kinderen als volwassen leren we cursisten hoe je de rust, focus laat wederkeren en de ervaringen en resultaten verbeteren.

In samenwerking met diverse breinexperts en  -instituten heeft de Better Health Academy een module ontwikkeld die bedoeld is voor iedereen die op zoek is naar meer focus, meer rust en helderheid (met resultaten die dit reflecteren) en meer weer wil weten over hooggevoeligheid en de set van persoonlijkheids/gedragskenmerken die sterk lijken op AD(H)D.

Gratis Webinar Mini-Masterclass Breingezondheid

Nieuwsgierig geworden? Tijdens deze online mini-masterclass vertellen we je álles over hoe AD(H)D symptomen in goede banen te leiden zijn en hoe je hiermee aan de slag kunt als coach na het volgen van deze opleiding.

Er is een beperkt aantal plekjes, dus meld je snel aan!

Datum:   donderdag 9 juli 2020

Tijd:        10.30 uur

Deze mini-masterclass wordt gegeven in de vorm van een webinar op je laptop, tablet of telefoon.

Wat kun je met de opleiding?
Afhankelijk met welk doel je de opleiding volgt, een heleboel. Als coach -of aspirant coach- kun je na deze opleiding meteen aan de slag om mensen met diverse uitdagingen op het gebied van breingezondheid te ondersteunen. Ben je op zoek naar meer focus? Betere concentratie? Betere prestaties op school of werk? De programma's waarmee we werken laten bewezen resultaten en verbeteringen zien op het gebied van zowel breingezondheid als concentratie, hooggevoeligheid en/of AD(H)D.

Ben je (nog) geen coach? Ouders die deze opleiding volgen hoeven na deze opleiding niet meer machteloos te voelen en kunnen thuis een flinke bijdrage leveren aan de sfeer en de gemoedstoestand van hun kind(eren). Het geeft je niet alleen de kennis, maar -en dit maakt deze opleiding bijzonder- ook meteen de tools om indrukwekkende resultaten te bereiken bij zowel cliënten, jezelf of geliefde naaste(n).

Beeld logog accreditatie

Inhoud van de opleiding

Je leert o.a.

 • Icon

  Werken met een speciaal ontwikkeld programma waarmee je de 'breinemmer' van cliënten of jezelf kunt vergroten. Voor meer focus, diepere concentratie en betere prestaties.

 • Icon

  Alles over voeding & neuroinflammatie - Breinuitdagingen hangen sterk samen met neuroinflammatie. Vermindering is essentieel bij succesvolle ondersteuning van neurodegeneratieve aandoeningen.

 • Icon

  De paradox van overprikkeling versus onderprikkeling & de rol van onderprikkeling bij ADHD, ADD en hooggevoeligheid

 • Icon

  De rol van breinbouwstoffen bij overprikkeling en andere veel voorkomende voedingstekorten en risicofactoren.

 • Icon

  Darmen, darmflora & het brein - Wist je dat de samenstelling van de darmbacteriën bij mensen met breinuitdagingen afwijkt van de gemiddelde darmflora?

 • Icon

  Voeding en suppletie - We kijken naar wetenschappelijk onderbouwde voedingsinterventies, gericht op het verbeteren van de darmen, neuroinflammatie en het voorkomen en verbeteren van voedingsstoffentekorten.

Better_health-0458
<b class='programmatitel'>Opleiding Breingezondheid,<br>concentratie & AD(H)D Coach</b><br><a href="https://betterhealthacademy.nl/adhd-natuurlijk-expert/" target"blank"><i>Lees meer</i></a><br><p class='programmauitleg'>
Een bijzondere opleiding voor iedereen die meer wil weten over ADHD, ADD, hooggevoeligheid en behandeling op het gebied van voeding, suppletie & breintraining.</p>

"Wat fijn om te weten dat er zoveel is wat je kunt doen!"

Inkijkexemplaar Syllabus lesmateriaal

Afbeelding inkijkex breingezondheid

 

 

Ben jij benieuwd wat je allemaal gaat leren tijdens de opleiding en wil je graag meer informatie? Vul hieronder je gegevens in, zodat we je een inkijkexemplaar van de syllabus kunnen sturen. We nemen graag contact met je op om al je vragen te beantwoorden.

Door je e-mailadres in te vullen en op 'Bekijk het inkijkexemplaar' te klikken,
ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.
Schermafbeelding 2019-08-01 om 13.07.41

VOOR WIE
De opleiding is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over, of zich wil specialiseren in breingezondheid en de symptomen van ADHD/ADD en/of hooggevoeligheid. Voor zichzelf in de privé-sfeer, of om anderen te kunnen begeleiden en helpen. Zowel coaches als aspirant coaches die affiniteit hebben met een gezonde benadering bij gedrags- en concentratieproblemen (zoals orthomoleculaire voeding) zijn van harte welkom, evenals ouders die kun kind(eren) de beste start in het leven willen geven. Basis voedingskennis is gewenst, maar geen vereiste. We werken in groepen van ongeveer 12-15 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en een ieders vragen.

KOSTEN & SPECIALE COMBI-ACTIE!
De kosten voor deze complete opleiding bedragen € 1.295,- inclusief lesmateriaal. Wil jij ook de opleiding tot Kindervoedingscoach gaan volgen? Dan krijg je €200,- korting op deze Breingezondheid, module betaal je slechts € 1.095,-.

Bij aanmelding ontvang je de factuur voor een aanbetaling, waarna je voor het resterende bedrag een factuur krijgt vlak voor het begin van de opleiding.

LOCATIE
De klassikale lesdagen vinden plaats in een prachtige monumentale villa op een landgoed in de buurt van Den Haag. Op het moment dat je deelname definitief is krijg je van ons alle bescheiden toegestuurd.

ACCREDITATIE

Voor de module Breingezondheid, concentratie & Natuurlijk ADHD Coach (geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen - KTNO en erkend door de vakverenigingen BATC, MBOG, NVST en VVET) staan 7 European Credits (EC’s). Gedurende de duur van de opleiding zal de studiebelasting ongeveer een paar uur per week zijn, afhankelijk van je voorkennis.

                

AANMELDEN
Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan de opleiding? Leuk! Meld je dan aan! Graag ontvangen we ook je NAW gegevens en je telefoonnummer. Deelname is op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

DUUR OPLEIDING
De opleiding bestaat -naast zelfstudie en (casus)opdrachten- uit 5 lesdagen, waarvan 1 of 2 digitaal, die plaatsvinden op vrijdagen van 9.30 tot 16.30 uur buiten de schoolvakanties om. De volgende lichting start op vrijdag 11 september a.s.

LESDAGEN

 • Vrijdag 11 september 2020
 • Vrijdag 9 oktober 2020
 • Vrijdag 6 november 2020
 • Vrijdag 27 november 2020
 • Vrijdag 18 december 2020
Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

Het docententeam

Voedingscoach, NLP Trainer & oprichter van de Better Health Academy
Amber geeft al jaren lezingen en trainingen over voeding & gezondheid en heeft achttal boeken over dit onderwerp geschreven. Als docente Kindervoedingscoach en ADHD Natuurlijk Expert weet Amber als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is voor de ontwikkeling en gezonde werking van het (kinder)brein en als voedingscoach en moeder van 3 jonge kinderen ziet ze de successen dagelijks terug in de praktijk. Het is haar missie als oprichter van de Better Health Academy om jong en oud te helpen hun volle potentieel te bereiken.
Marc profiel foto 2020

Marc van Lokven

Specialist in hersenfunctie, biochemie en neurowetenschappen
Marc geeft regelmatig gastlessen tijdens de colleges van hoogleraar biochemie Professor Dr Pierre Capel en bij de Better Health Academy is Marc gastdocent voor de verdiepingsmodule Breingezondheid, hooggevoeligheid & ADHD. Hij verschaft tijdens de lesdagen inzicht in de fundamentele processen die neurotransmissie in de hersenen mogelijk maken, waarbij met name het dopaminerge systeem aan de orde komt. Zowel de invloed van technologische ontwikkelingen en prikkels op dopamine in het brein als de effecten van verandering in de voeding komen aan de orde. Een beter begrip van en inzicht in dopamine biedt handvatten om een groot aantal psychische klachten en gedragsuitdagingen in de kern aan te pakken én te verbeteren.
Annemarieke de Vaan

Annemarieke de Vaan

ADHD, ADD & Hooggevoeligheidscoach bij ADHD Centrum Nederland
Annemarieke is lange tijd werkzaam als coach en begeleider van kinderen en volwassenen met ADHD, ADD en/of hooggevoeligheid. Ze geeft tevens diverse workshops en lezingen over dit onderwerp door het hele land. Annemarieke heeft een diep verlangen om mensen te laten groeien en bloeien zodat ze het leven kunnen leven zoals zij dat willen. Haar expertise is de gevolgschade van AD(H)D en het kalmeren van het sympathisch zenuwstelsel. Haar brede ervaring op dit gebied maakt haar een waardevolle docente.
Foto Patricia

Patricia Lautenschutz MSc

Orthomoleculair kPNI Therapeut & Voeding en Gezondheidswetenschapper
Als klinisch psycho-neuro-immunologie therapeut weet Patricia als geen ander de vinger doeltreffend op de juiste plek te leggen. Haar verregaande kennis en nieuwsgierigheid welke ingewikkelde systemen er achter symptomen en ziektes zitten, maakt dat deelnemers van onze opleidingen ademloos aan haar lippen hangen. Waar de meeste mensen romans op hun nachtkasje hebben liggen zijn het bij Patricia wetenschappelijke onderzoeken. Het antwoord op het waarom achter een symptoom is Patricia's passie.
Logo KTNO
Better_health-0058
Better_health-0027
Scroll naar top