Kindervoedingscoach - Better Health Academy

Kindervoedingscoach

<b class='programmatitel'>Opleiding Kindervoedingscoach</b><br><a href="https://betterhealthacademy.nl/kindervoedingscoach/" target"blank"><i>Lees meer</i></a><br><p class='programmauitleg'>
Het beste van orthomoleculaire voedingskunde & orthopedagogie in één opleiding. Voor iedereen die ook vindt dat onze kinderen beter verdienen en voor een carriére waar je hart écht ligt!</p>

Ouders willen hun kinderen graag goed en gezond te eten geven. Maar wat is goed? Wat is een gezond ontbijt, snack of gebalanceerde lunch? Wie weet het nog? Onze visie, onze droom, is dat ouders bij jou terecht kunnen voor echt goed en gedegen voedingsadvies. Voedingsadviezen die kinderlijfjes in balans brengen en goed kunnen laten presteren en concentreren. Adviezen voor de juiste voeding voor hun in ontwikkeling zijnde brein om zodoende optimaal te kunnen genieten van het leven.

De part-time opleiding tot Better Health Kindervoedingscoach is een unieke combinatie van de orthomoleculaire voedingsleer, de psychologische aspecten van orthopedagogie en de alledaagse issues waar kinderen tegenwoordig mee te maken hebben. Allergieën, concentratieproblemen, bloedsuiker problematiek, tekorten en meer veel voorkomende zaken. Niet alleen de kennis van voeding en de uitwerking op een (kinder)lijfje, maar ook gerichte oplossingen en praktijkopdrachten komen uitgebreid aan bod. Je kunt gezinnen zo op een wetenschappelijk  onderbouwde manier breed begeleiden.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan jou als toekomstig coach. Hoe goed kun jij jezelf en je praktijk vermarkten? Hoe zijn je presentatie technieken voor spreken in het openbaar? Goede kennisoverdracht is een vak apart, vandaar dat we hier voldoende tijd aan besteden zodat jij een gedegen ondergrond ontwikkelt voor een carrière waar je hart écht ligt.

testimonial

"Amber heeft echt een gave om ingewikkelde materie boeiend over te brengen."

Lyanne Simon, Kindervoedingscoach & eigenaar kinder kledinglijn

Logo accreditatie

Inhoud van de opleiding

Je leert o.a.

 • Icon

  Over de belangrijkste voeding(stoffen) voor het ontwikkelende kind, verschillende voedingspatronen en veelvoorkomende voedingstekorten.

 • Icon

  Over de rol van de darm(flora) in gezondheid en ziekte, omgaan met veel voorkomende voedselallergieën en hoe verdere ontwikkeling van (allergische) klachten te voorkomen.

 • Icon

  Inspelen op uitdagingen binnen het huidige (Westerse) voedingspatroon en hoe ouders te begeleiden bij het herkennen van ingrediënten in kindervoedingsmiddelen en kindermarketing.

 • Icon

  Het verband tussen stress, eetgedrag en verhoogde behoeftes, en de invloed van voeding en stress op genen en ziektegevoeligheid.

 • Icon

  Je leert over de eetontwikkeling van de eerste hapjes tot aan het eetgedrag in de puber- en jongvolwassenleeftijd en krijgt kennis over op welke manier het opgroeiende kind het beste kan worden gestimuleerd in het maken van de juiste voedingskeuzes.

Wat nog meer?

 • Icon

  Het belang van de eerste 1.000 dagen in een kinderleven en de rol van epigenetica.

 • Icon

  Wat is een goede samenstelling koolhydraten/eiwitten/vetten per maaltijd en hoe vaak dien je per dag te eten?

 • Icon

  De beste voeding voor goede breinontwikkeling & de 'whole food treatment'.

 • Icon

  De rol van de Better Health Kinder Voedingscoach (waaronder training in spreken in het openbaar – op school, bibliotheek etc.)

"Het beste van orthomoleculaire voedingskunde &

orthopedagogie in 1 opleiding!"

 

 

testimonial

“Ik ben super blij dat deze opleiding op mijn pad is gekomen. Zo blij met mijn carrière switch en dankbaar dat ik dankzij de lessen uit de opleiding tot kindervoedingscoach de eczeem bij mijn zoon als sneeuw voor de zon heb zien verdwijnen afgelopen voorjaar. In plaats van hypotheken adviseren ben ik nu bezig met de gezondheid van kinderen en gezinnen. Dit geeft mij zoveel meer energie!”

 

Sylvia van der Werff, Kindervoedingscoach

testimonial

“Ontzettend leuk. Vanwege mijn achtergrond wist ik al veel van de voedingskennis, maar de manier waarop jullie deze opleiding aanpakken en brengen is zo prettig, ik leer lekker veel bij.”

Rosanne Verhoef, Orthomoleculair therapeut

<b class='programmatitel'>Opleiding <br>Weerbaarheid- & Vitaliteitscoach<br></b><a href="mailto:info@betterhealth.nl" target"blank"><i>Houd me op de hoogte!</i></a></a></br><p class='programmauitleg'>Start september 2022<br>Binnenkort meer informatie beschikbaar. </p>

VOOR WIE
De opleiding is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in gezonde voeding en daar anderen verder mee wil helpen. Voor iedereen die vindt dat onze kinderen ook beter verdienen. Zowel gezondheidsprofessionals die zich verder willen specialiseren in voeding voor kinderen (0-19 jaar) en ouders en andere aspirant coaches die affiniteit hebben met voeding en gezondheid. En voor iedereen die een carrière switch overweegt en graag van zijn hobby zijn of haar werk maakt.

Ook ouders die kun kind(eren) de beste start in dit leven willen geven zijn van harte welkom. Basis voedingskennis is gewenst, maar geen vereiste. De online cursus 'Voeding voor Gezonde & Gelukkige Kinderen' is een ideale manier om je kennis op peil te brengen. De opleiding is op HBO-denkniveau. Na het succesvol afronden van de opleiding, zijn alle kwalificaties van toepassing die nodig zijn om als kindervoedingscoach aan de slag te gaan.

De Academy heeft veel deelnemers uit België en alle uithoeken van Nederland, waardoor we een groot deel van de opleiding digitaal bij elkaar komen. Sowieso krijg je een inlog voor je persoonlijke dashboard in de online leeromgeving voor de digitale lessen en hebben we een uitgebreide eerste klassikale lesdag waar we profiteren van de altijd gezellige en productieve groepsdynamiek. Met deze groep gaan we vervolgens aan de slag en komen we iedere les online samen. Een logistiek flexibele opleiding met de steun van ons als docenten en gezelligheid en dynamiek van je medecursisten; het beste van twee werelden!

LOCATIE
De klassikale lesdag van de opleiding wordt gegeven in een zaal nabij Den Haag. Bij aanmelding krijg je alle bescheiden van ons toegestuurd.

Download de opleidingsbrochure

smartmockups_kfw6wos4

Ben jij benieuwd wat je allemaal gaat leren tijdens de opleiding en wil je graag meer informatie? Vul hieronder je gegevens in, zodat we je de opleidingsbrochure en een inkijkexemplaar van de syllabus kunnen sturen. We nemen graag contact met je op om al je vragen te beantwoorden.

Door je e-mailadres in te vullen en op 'Ja, ik wil de brochure ontvangen'
ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

 

 

KOSTEN
De kosten voor deze vakopleiding bedragen nu ter introductie slechts € 1.895,- euro totaal, inclusief lesmateriaal, boeken en koffie & thee op de lesdagen. Bij aanmelding ontvang je de factuur voor een aanbetaling, waarna je voor het resterende bedrag een factuur krijgt vlak voor het begin van de opleiding.

Na de laatste lessen waarin we je helpen bij het omgaan met ouders, het opstellen van een goed samengesteld dagmenu en het opzetten van een bloeiende coaching praktijk, wordt de opleiding afgesloten met een examen op de laatste lesdag. Na het succesvol afsluiten van de opleiding ontvang je het felbegeerde diploma Kindervoedingscoach.

ACCREDITATIE & STUDIEBELASTING

Voor de vakopleiding Kindervoedingscoach (geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen - KTNO en erkend door vakvereniging NVST staan 13 European Credits (EC’s). Gedurende de duur van de opleiding zal de studiebelasting naast opdrachten gemiddeld 9 uur per week zijn, afhankelijk van je voorkennis.

                

DOCENTEN

Het vaste docententeam bestaat uit orthomoleculair kPNI therapeut & voedingswetenschapper Patricia Lautenschutz en NLP trainer, auteur & voedingskundige Amber Albarda en wordt aangevuld met gastdocenten. We werken met ervaren trainers die de kennis niet alleen goed kunnen overbrengen, maar er vooral voor zorgen dat deze beklijft en je het goed in praktijk kunt brengen.

DUUR OPLEIDING

De opleiding duurt ongeveer 7 à 8 maanden, specifiek om deelnemers met drukke schema's te ondersteunen. Zo spreiden we de lessen uit met circa 1 les per maand zodat je voldoende tijd hebt om dit in je eigen tempo eigen te maken.

De opleiding is een hybride versie, wat wil zeggen dat we gebruik maken van van een combinatie van een klassikale en digitale lesdagen zodat je - ook als je van ver komt - deze opleiding makkelijk kunt volgen. Voor de klassikale les komen we samen en maken we gebruik van de groepsdynamiek en elkaars energie en kennis. We creëren een eigen groepsapp en gaan vooral in op de praktijk oefeningen en opdrachten. Een lange en vooral energieke, creatieve dag! Een verdere klassikale samenkomst voor het examen is vervolgens optioneel.

De lessen die je digitaal volgt worden voor je opgenomen zodat je ze in je eigen tijd op je gemak kunt volgen (en op stop kunt drukken als het je te snel gaat). De bespreking en vragen aan de hand van deze lessen doen we iedere les samen in een grote groepscall, waardoor je ook hier weer kunt leren van de vragen van anderen en samen kunt zijn.

LESDATA OPLEIDING KINDERVOEDINGSCOACH

 • Vrijdag 14 april 2023 (klassikaal)
 • Vrijdag 12 mei 2023 (online)
 • Vrijdag 2 juni 2023 (online)
 • Vrijdag 30 juni 2023 (online)
 • Vrijdag 21 juli 2023 (online)
 • Vrijdag 1 september 2023 (online)
 • Vrijdag 29 september 2023
 • Vrijdag 3 november 2023 (examen)
c335A0279
testimonial

“Heerlijk, al die kennis en vooral dat ieder uur even verplicht bewegen maakt dat ik vol energie en inspiratie weer naar huis rijd!”

Monique, mama van 3

"Zéér inspirerend! Ik vind deze opleiding een must voor iedere ouder."

Mariëla Vogel, kindervoedingscoach & moeder van 3 (pubers)

Welkomstvideo voor cursisten

In bovenstaande video legt Amber Albarda, oprichter van de Better Health Academy & (kinder)Voedingscoach, auteur en NLP Trainer uit wat je zoals kunt verwachten van de opleiding. Deze video is speciaal voor deelnemers aan de vakopleiding.

<b class='programmatitel'>Opleiding Inspirerend spreken & onvergetelijk lesgeven<br></b><a href="https://betterhealthacademy.nl/trainersopleiding/" target"blank"><i>Lees meer</i></a></br><p class='programmauitleg'> Heb jij de wereld wat te vertellen en wil je graag trainen en lesgeven? Onze trainersopleiding zorgt ervoor dat de zaal aan je lippen hangt! </p>
Better_health-0027
Better_health-0458

AANMELDEN

Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan de opleiding? Leuk! Meld je dan aan via onderstaande button of door een mailtje te sturen naar info@betterhealth.nl. Benieuwd of coach zijn op dit gebied iets voor jou is? Heeft gezonde voeding al een poosje jouw interesse? Gezond(er) leven, het ontwikkelen van jezelf? Zou je hier graag een sturende rol in willen hebben en de (ouders van de) volgende generatie op het juiste spoor zetten? Meld je dan gratis aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande aanmeldingsbutton!

Je kunt ons ook bereiken door naar de contactpagina van deze site te gaan en op het contactformulier aan te geven dat je geïnteresseerd bent in de opleiding tot Kindervoedingscoach. Je hoort dan snel van ons. Deelname aan de opleiding is op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

c335A0430
Better_health-0261
Better health groepsfoto4 kopie
Logo KTNO
Tekst selectie is niet mogelijk, de inhoud van deze website is beveiligd
Scroll naar boven