Kindervoedingscoach - Better Health Academy

Kindervoedingscoach

<b class='programmatitel'>Opleiding Kindervoedingscoach</b><br><a href="https://betterhealthacademy.nl/kindervoedingscoach/" target"blank"><i>Lees meer</i></a><br><p class='programmauitleg'>
Het beste van orthomoleculaire voedingskunde & orthopedagogie in één opleiding. Voor iedereen die ook vindt dat onze kinderen beter verdienen en voor een carriére waar je hart écht ligt!</p>

Als ouder wil je het uiteraard graag goed doen voor je kinderen, maar wat is goed? Wat is gezond...? Wie weet het nog? Onze visie, onze droom, is dat ouders voortaan makkelijk terecht kunnen voor echt goed en gedegen voedingsadvies. Voedingsadviezen die kinderlijfjes in balans brengen en goed kunnen laten presteren en concentreren. Adviezen voor de juiste voeding voor hun in ontwikkeling zijnde brein om zodoende optimaal te kunnen genieten van het leven.

De part-time opleiding tot Better Health Kindervoedingscoach is een unieke combinatie van de orthomoleculaire voedingsleer en de psychologische aspecten van orthopedagogie. Niet alleen de kennis van voeding en de uitwerking op een (kinder)lijfje, maar ook de psychische ontwikkeling van het kind en hoe je hierop als coach –via de ouder- kunt inspelen bij het aanleren van gezond eetgedrag komt aan bod. Je kunt ouders en kinderen hiermee op een wetenschappelijk  onderbouwde manier breed begeleiden.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan jou als toekomstig coach. Hoe goed kun jij jezelf en je praktijk vermarkten? Hoe zijn je presentatie technieken voor spreken in het openbaar? Goede kennisoverdracht is een vak apart, vandaar dat we hier voldoende tijd aan besteden zodat jij een gedegen ondergrond ontwikkelt voor een carrière waar je hart écht ligt.

Gratis Masterclass Voeding voor Gezonde kinderen

Tijdens deze masterclass laat ik je zien hoe je met een paar simpele aanpassingen enorm verschil kunt maken in het concentratievermogen van je kind(eren), hun energie niveau en zelfs huid en humeur. Essentiële informatie. Voor ouders, voor kinderen, voor grootouders... Iedereen voeding vóór zich in plaats van tegen zich wil laten werken. Er is een beperkt aantal plekjes, dus meld je snel aan!

Datum:   maandag 23 november 2020

Tijd:        10.30 uur of 20.00 uur

Deze masterclass wordt gegeven in de vorm van een webinar op je laptop, tablet of telefoon.
<b class='programmatitel'> Trainersopleiding Storytelling <br></b><a href="https://betterhealthacademy.nl/trainersopleiding/" target"blank"><i>Lees meer</i></a></br><p class='programmauitleg'> Heb jij de wereld wat te vertellen en wil je graag trainen en lesgeven? Onze trainersopleiding zorgt ervoor dat de zaal aan je lippen hangt! </p>
Better_health-0027
Better_health-0458
Logo accreditatie

Inhoud van de opleiding

Je leert o.a.

 • Icon

  Over de belangrijkste voeding(stoffen) voor het ontwikkelende kind, verschillende voedingspatronen en veelvoorkomende voedingstekorten.

 • Icon

  Over de rol van de darm(flora) in gezondheid en ziekte, omgaan met veel voorkomende voedselallergieën en hoe verdere ontwikkeling van (allergische) klachten te voorkomen.

 • Icon

  Inspelen op uitdagingen binnen het huidige (Westerse) voedingspatroon en hoe ouders te begeleiden bij het herkennen van ingrediënten in kindervoedingsmiddelen en kindermarketing.

 • Icon

  Het verband tussen stress, eetgedrag en verhoogde behoeftes, en de invloed van voeding en stress op genen en ziektegevoeligheid.

 • Icon

  Je leert over de eetontwikkeling van de eerste hapjes tot aan het eetgedrag in de puber- en jongvolwassenleeftijd en krijgt kennis over op welke manier het opgroeiende kind het beste kan worden gestimuleerd in het maken van de juiste voedingskeuzes.

Wat nog meer?

 • Icon

  Het belang van de eerste 1.000 dagen in een kinderleven en de rol van epigenetica.

 • Icon

  Wat is een goede samenstelling koolhydraten/eiwitten/vetten per maaltijd en hoe vaak dien je per dag te eten?

 • Icon

  De beste voeding voor goede breinontwikkeling & de 'whole food treatment'.

 • Icon

  De rol van de Better Health Kinder Voedingscoach (waaronder training in spreken in het openbaar – op school, bibliotheek etc.)

"Het beste van orthomoleculaire voedingskunde &

orthopedagogie in 1 opleiding!"

 

 

testimonial

“Ontzettend leuk. Vanwege mijn achtergrond wist ik al veel van de voedingskennis, maar de manier waarop jullie deze opleiding aanpakken en brengen is zo prettig, ik leer lekker veel bij.”

Rosanne, Orthomoleculair therapeut

“Jeetje, wat een stoot aan informatie. Ook het aspect coachen en spreken is nieuw voor mij en zó interessant!”

Ilse, eigenaar kinderdagverblijf

De afgestudeerde Kindervoedingscoaches van de Better Health Academy

VOOR WIE
De opleiding is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in gezonde voeding en daar anderen verder mee wil helpen. Voor iedereen die ook vindt dat onze kinderen beter verdienen. Zowel gezondheidsprofessionals die zich verder willen specialiseren in voeding voor kinderen (0-19 jaar) en de rol die kinderpsychologie speelt bij het aanleren van voedingsgedrag en voedingsgewoontes, als aspirant coaches die affiniteit hebben met (orthomoleculaire) voeding. Ook ouders die kun kind(eren) de beste start in dit leven willen geven zijn van harte welkom. Basis voedingskennis is gewenst, maar geen vereiste. De online cursus 'Voeding voor Gezonde & Gelukkige Kinderen' is een ideale manier om je kennis op peil te brengen. De opleiding is op HBO-denkniveau. Na het succesvol afronden van de opleiding, zijn alle kwalificaties van toepassing die nodig zijn om als kindervoedingscoach aan de slag te gaan.

De Academy heeft veel deelnemers uit België. Diegenen die in België of verder weg in Nederland wonen, raden we aan om op de lesdagen die we klassikaal op locatie doen in de buurt te overnachten. We kunnen je desgewenst een suggestie doen voor een overnachting in de buurt van het gebied waar de opleiding plaatsvindt. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

LOCATIE
De klassikale lesdagen van de opleiding wordt gegeven in een hotel net buiten Den Haag. Bij aanmelding krijg je alle bescheiden van ons toegestuurd.

Download de opleidingsbrochure

smartmockups_kfw6wos4

Ben jij benieuwd wat je allemaal gaat leren tijdens de opleiding en wil je graag meer informatie? Vul hieronder je gegevens in, zodat we je de opleidingsbrochure en een inkijkexemplaar van de syllabus kunnen sturen. We nemen graag contact met je op om al je vragen te beantwoorden.

Door je e-mailadres in te vullen en op 'Ja, ik wil de brochure ontvangen'
ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

 

 

KOSTEN
De kosten voor deze vakopleiding bedragen € 2.195,- euro (vrij van BTW), inclusief lesmateriaal, koffie, thee en gezonde versnaperingen. Bij aanmelding ontvang je de factuur voor een aanbetaling, waarna je voor het resterende bedrag een factuur krijgt vlak voor het begin van de opleiding.

Na de laatste lessen waarin we je helpen bij het omgaan met ouders, het opstellen van een goed samengesteld dagmenu en het opzetten van een bloeiende coaching praktijk, wordt de opleiding afgesloten met een examen op de laatste lesdag. Na het succesvol afsluiten van de opleiding ontvang je het diploma Kindervoedingscoach.

ACCREDITATIE & STUDIEBELASTING

Voor de vakopleiding Kindervoedingscoach (geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen - KTNO en erkend door vakverenigingen BATC, MBOG en NVST) staan 13 European Credits (EC’s). Gedurende de duur van de opleiding zal de studiebelasting naast opdrachten gemiddeld 9 uur per week zijn, afhankelijk van je voorkennis.

                    

DOCENTEN

Het vaste docententeam bestaat uit orthomoleculair kPNI therapeut & voedingswetenschapper Patricia Lautenschutz en NLP trainer, auteur & voedingskundige Amber Albarda en wordt aangevuld met gastdocenten. We werken met ervaren trainers die de kennis niet alleen goed kunnen overbrengen, maar er vooral voor zorgen dat deze beklijft en je het goed in praktijk kunt brengen.

DUUR OPLEIDING

De opleiding duurt ongeveer 6 maanden. De klassikale lesdagen vinden plaats op vrijdagen van 9.30 tot 16.30 uur, in een rolschema van eens in de 3 weken buiten de schoolvakanties om en start op 4 september a.s.

De opleiding maakt gebruik van een combinatie van klassikale en digitale lesdagen zodat je - ook als je van ver komt - deze opleiding makkelijk kunt volgen. Voor de klassikale lessen komen we samen en volgen we een dag les op locatie. We doen oefeningen en diepen onderwerpen uit met de dynamiek van de groep. De lessen die je digitaal volgt worden voor je opgenomen zodat je ze in je eigen tijd op je gemak kunt volgen (en op stop kunt drukken als het je te snel gaat). Deze lessen profiteren ook van de groepsdynamiek, doordat we aan het eind van de lesdag een digitaal vragen uur plannen waarbij iedereen bij elkaar in een call zit. Je kunt je vragen over het lesmateriaal stellen en leren van de vragen andere deelnemers.

LESDATA OPLEIDING KINDERVOEDINGSCOACH

 • 15 januari 2021
 • 5 februari 2021
 • 5 maart 2021   (digitale samenkomst)
 • 26 maart 2021   (digitale samenkomst)
 • 16 april 2021
 • 14 mei 2021  (digitale samenkomst)
 • 4 juni 2021

Vrijdag 11 juni optionele diploma ophaaldag

c335A0279
testimonial

“Heerlijk, al die kennis en vooral dat ieder uur even verplicht bewegen maakt dat ik vol energie en inspiratie weer naar huis rijd!”

Monique, mama van 3

"Zéér inspirerend! Ik vind deze opleiding een must voor iedere ouder."

Mariëla Vogel, kindervoedingscoach & moeder van 3 (pubers)

AANMELDEN

Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan de opleiding? Leuk! Meld je dan aan via onderstaande button of door een mailtje te sturen naar info@betterhealth.nl. Benieuwd of coach zijn op dit gebied iets voor jou is? Heeft gezonde voeding al een poosje jouw interesse? Gezond(er) leven, het ontwikkelen van jezelf? Zou je hier graag een sturende rol in willen hebben en de (ouders van de) volgende generatie op het juiste spoor zetten? Meld je dan gratis aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande aanmeldingsbutton!

Je kunt ons ook bereiken door naar de contactpagina van deze site te gaan en op het contactformulier aan te geven dat je geïnteresseerd bent in de opleiding tot Kindervoedingscoach. Je hoort dan snel van ons. Deelname aan de opleiding is op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

c335A0430
Better_health-0261
Better health groepsfoto4 kopie
Logo KTNO
error: Tekst selectie is niet mogelijk, de inhoud van deze website is beveiligd.
Scroll naar top