Kindervoedingscoach - Better Health Academy

Kindervoedingscoach

<b class='programmatitel'>Opleiding Kindervoedingscoach</b><br><a href="https://betterhealthacademy.nl/kindervoedingscoach/" target"blank"><i>Lees meer</i></a><br><p class='programmauitleg'>
Het beste van orthomoleculaire voedingskunde & orthopedagogie in één opleiding. Voor iedereen die ook vindt dat onze kinderen beter verdienen en voor een carriére waar je hart écht ligt!</p>

Als ouder wil je het uiteraard graag goed doen voor je kinderen, maar wat is goed? Wat is gezond...? Wie weet het nog? Onze visie, onze droom, is dat ouders voortaan makkelijk terecht kunnen voor echt goed en gedegen voedingsadvies. Voedingsadviezen die kinderlijfjes in balans brengen en goed kunnen laten presteren en concentreren. Adviezen voor de juiste voeding voor hun in ontwikkeling zijnde brein om zodoende optimaal te kunnen genieten van het leven. 

De part-time opleiding tot Better Health Kindervoedingscoach is een unieke combinatie van de orthomoleculaire voedingsleer en de psychologische aspecten van orthopedagogie. Niet alleen de kennis van voeding en de uitwerking op een (kinder)lijfje, maar ook de psychische ontwikkeling van het kind en hoe je hierop als coach –via de ouder- kunt inspelen bij het aanleren van gezond eetgedrag komt aan bod. Je kunt ouders en kinderen hiermee op een wetenschappelijk  onderbouwde manier breed begeleiden.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan jou als toekomstig coach. Hoe goed kun jij jezelf en je praktijk vermarkten? Hoe zijn je presentatie technieken voor spreken in het openbaar? Goede kennisoverdracht is een vak apart, vandaar dat we hier voldoende tijd aan besteden zodat jij een gedegen ondergrond ontwikkelt voor een carrière waar je hart écht ligt.

<b class='programmatitel'>Trainersopleiding <br>Storytelling</b><br><i>Start 15 november</i><br><a href="https://betterhealthacademy.nl/nieuwsbrief/" target"blank"></a><p class='programmauitleg'>
Heb jij de wereld wat te vertellen en wil je graag trainen en lesgeven? Onze trainersopleiding zorgt ervoor dat de zaal aan je lippen hangt!
Better_health-0027
Better_health-0458
Logo accreditatie

Inhoud van de opleiding

Je leert o.a.

 • Icon

  Over de belangrijkste voeding(stoffen) voor het ontwikkelende kind, verschillende voedingspatronen en veelvoorkomende voedingstekorten.

 • Icon

  Over de rol van de darm(flora) in gezondheid en ziekte, omgaan met veel voorkomende voedselallergieën en hoe verdere ontwikkeling van (allergische) klachten te voorkomen.

 • Icon

  Inspelen op uitdagingen binnen het huidige (Westerse) voedingspatroon en hoe ouders te begeleiden bij het herkennen van ingrediënten in kindervoedingsmiddelen en kindermarketing.

 • Icon

  Het verband tussen stress, eetgedrag en verhoogde behoeftes, en de invloed van voeding en stress op genen en ziektegevoeligheid.

 • Icon

  Je leert over de eetontwikkeling van de eerste hapjes tot aan het eetgedrag in de puber- en jongvolwassenleeftijd en krijgt kennis over op welke manier het opgroeiende kind het beste kan worden gestimuleerd in het maken van de juiste voedingskeuzes.

Wat nog meer?

 • Icon

  De ontwikkelingsfasen en ontwikkelingsopgaven van kinderen en het aanleren van (eet)gedrag;

 • Icon

  De opvoedingsopgaven (wat dien je als ouder aan je kind aan te bieden) van ouders bij het aanleren van (eet)gedrag;

 • Icon

  Het integreren van een gezond voedingspatroon voor het hele gezin binnen het dagelijks leven;

 • Icon

  De rol van de Better Health Kinder Voedingscoach (waaronder training in spreken in het openbaar – op school, bibliotheek etc.)

"Het beste van orthomoleculaire voedingskunde &

orthopedagogie in 1 opleiding!"

De afgestudeerde Kindervoedingscoaches van de Better Health Academy

VOOR WIE
De opleiding is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in gezonde voeding en daar anderen verder mee wil helpen. Voor iedereen die ook vindt dat onze kinderen beter verdienen. Zowel gezondheidsprofessionals die zich verder willen specialiseren in voeding voor kinderen (0-19 jaar) en de rol die kinderpsychologie speelt bij het aanleren van voedingsgedrag en voedingsgewoontes, als aspirant coaches die affiniteit hebben met (orthomoleculaire) voeding. Ook ouders die kun kind(eren) de beste start in dit leven willen geven zijn van harte welkom. Basis voedingskennis is gewenst, maar geen vereiste. De opleiding is op HBO-denkniveau. Na het succesvol afronden van de opleiding, zijn alle kwalificaties van toepassing die nodig zijn om als kindervoedingscoach aan de slag te gaan.

LOCATIE
De opleiding wordt gegeven in een hotel net buiten Den Haag. Bij aanmelding krijg je alle bescheiden van ons toegestuurd.

KOSTEN
De kosten voor deze vakopleiding bedragen € 1.995,- euro (vrij van BTW), inclusief lesmateriaal, koffie, thee en gezonde versnaperingen. Bij aanmelding ontvang je een aanbetaling, waarna je voor het resterende bedrag een factuur krijgt vlak voor het begin van de opleiding.

Na de laatste lessen waarin we je helpen bij het omgaan met ouders, het opstellen van een goed samengesteld dagmenu en het opzetten van een bloeiende coaching praktijk, wordt de opleiding afgesloten met een examen op de laatste lesdag. Na het succesvol afsluiten van de opleiding ontvang je het diploma Kindervoedingscoach.

ACCREDITATIE & STUDIEBELASTING

Voor de vakopleiding Kindervoedingscoach (geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen - KTNO en erkend door vakvereniging BATC) staan 13 European Credits (EC’s). Gedurende de duur van de opleiding zal de studiebelasting naast opdrachten gemiddeld 9 uur per week zijn, afhankelijk van je voorkennis.

  

DOCENTEN

Het vaste docententeam bestaat uit orthomoleculair kPNI therapeut & voedingswetenschapper Patricia Lautenschutz en NLP trainer, auteur & voedingskundige Amber Albarda en wordt aangevuld met gastdocenten. We werken met ervaren trainers die niet alleen de kennis goed kunnen overbrengen, maar vooral zorgen dat je het meteen in praktijk kunt brengen.

Better_health-0058

DUUR OPLEIDING

De opleiding duurt 6 maanden. De lesdagen vinden plaats op donderdagen of vrijdagen van 9.30 tot 16.30 uur, in een rolschema van eens in de 3 weken buiten de schoolvakanties om. De eerste lesdag voor de komende lichting is op 7 augustus a.s.

LESDATA november 2019 

 • donderdag 7 november 2019
 • donderdag 28 november 2019
 • donderdag 12 december 2019
 • vrijdag 17 januari 2020
 • donderdag 6 februari 2020
 • vrijdag 13 maart 2020
 • vrijdag 3 april 2020

LESDATA februari 2020 

 • vrijdag 7 februari 2020
 • vrijdag 6 maart 2020
 • vrijdag 27 maart 2020
 • vrijdag 17 april 2020
 • vrijdag 15 mei 2020
 • vrijdag 5 juni 2020
 • vrijdag 26 juni 2020

Het eerste lesmateriaal voor deze lichting komt in januari al naar je toe, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op de eerste lesdag van vrijdag 7 februari.

c335A0279

AANMELDEN

Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan de cursus? Leuk! Meld je dan aan via onderstaande button of door een mailtje te sturen naar info@betterhealth.nl. Benieuwd of coach zijn op dit gebied iets voor jou is? Heeft gezonde voeding al een poosje jouw interesse? Gezond(er) leven, het ontwikkelen van jezelf? Zou je hier graag een sturende rol in willen hebben en de (ouders van de) volgende generatie op het juiste spoor zetten? Meld je dan gratis aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande aanmeldingsbutton!

Je kunt ons ook bereiken door naar de contactpagina van deze site te gaan en op het contactformulier aan te geven dat je geïnteresseerd bent in de opleiding tot Kindervoedingscoach. Je hoort dan snel van ons. Deelname aan de opleiding is op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

testimonial

“Ontzettend leuk. Vanwege mijn achtergrond wist ik al veel van de voedingskennis, maar de manier waarop jullie deze opleiding aanpakken en brengen is zo prettig, ik leer lekker veel bij.”

Rosanne, Orthomoleculair therapeut

“Jeetje, wat een stoot aan informatie. Ook het aspect coachen en spreken is nieuw voor mij en zó interessant!”

Ilse, eigenaar kinderdagverblijf

Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

Better_health-0509

"De Kindervoedingscoach opleiding van de Better Health Academy is zéér inspirerend en een must voor iedere ouder!"

Mariëla Vogel, kindervoedingscoach & moeder van 3 (pubers)

testimonial

“Heerlijk, al die kennis en vooral dat ieder uur even verplicht bewegen maakt dat ik vol energie en inspiratie weer naar huis rijd!”

Monique, mama van 3

Logo KTNO
c335A0430
Better_health-0261
Better health groepsfoto4 kopie
Scroll naar top