Voordat je begint (introductie) - Better Health Academy

Voordat je begint (introductie)

Voordat je begint (introductie)

Welkom bij het online programma 'Voorgoed van je suikerverslaving af!'. Is het voor jou ook de hoogste tijd om hieraan te beginnen? We weten gek genoeg hoe je je voelt. Dit programma is geschreven door Amber Albarda, Kindervoedingscoach, hoofddocent van de Better Health Academy, bestseller auteur op het gebied van gezondheid (en in tijden van stress een vreselijke zoetekauw) en Patricia Lautenschutz, afgestudeerd Voeding en Gezondheidswetenschapper en al heel wat jaar orthomoleculair kPNI Therapeut en docent op dit gebied. Amber werd in drukke en stressvolle tijden altijd gek van haar (overgeërfde) voorkeur voor zoet en besloot hier samen met mede-docent Patricia voor eens en voor altijd wat aan te gaan doen. "We moeten een stappenplan hebben om je in tijden van stress zonder nadenken aan te kunnen houden!".

Patricia, wiens interessegebied het immuunsysteem en de darmflora is, had zich een poos geleden al ingegraven in het - voor haar -  mysterie waarom ze toch altijd naar de autodropjes greep die er in de auto van haar partner lagen, terwijl ze wéét dat ze niet goed voor haar zijn. Terwijl ze er voor de rest geen enkele moeite mee heeft om volgens al haar kennis super gezond te eten en te leven.  "Maar toch gaat die hand er steeds - bijna zonder dat je het weet - naartoe...."

Kortom, dit programma is opgesteld door docenten en auteurs die niet alleen de kennis van het menselijk lichaam en de systemen achter de welbekende 'suikerverslaving' in huis hebben, maar ook ervaring met de praktijkkant van het verhaal. En natuurlijk de succesbeleving om hier vervolgens korte metten mee te maken! "Zo heerlijk wanneer 'eten' en zoet je niet meer in hun greep hebben." Samen hebben ze een wetenschappelijk onderbouwd en gedegen programma samengesteld wat je in diverse stappen een einde helpt te maken met de eeuwige behoefte aan zoet. Is dat niet heerlijk? Eindelijk resultaat!

Ben je er klaar voor?

Dit is wat het programma je biedt:

 • Een handige test die uitwijst of je een verstoorde bloedsuikerspiegel hebt en hoe je deze kunt herkennen
 • Achtergrondinformatie over de oorzaken van suikerverslaving en een extreme hang naar suiker
 • De 3 fases waarmee je je lichaam gaat resetten voor een stabiele bloedsuikerspiegel, gezonde actie-prikkels en zin in beweging
 • Je leert over het belang van de darmflora en de impact van een disbalans op jouw humeur en eetgedrag
 • Alles over de bloedsuikerspiegel en hoe je deze stabiel houdt
 • Pagina’s vol kennis, videolessen, oefeningen en modules opgedeeld voor de 3-fasen
 • 3 Inspirerende en uitwisselbare (verlengbare) weekmenu’s zonder suiker en laag in koolhydraten. Menu's zijn niet vegetarisch/vegan.
 • Plus: boodschappenlijstjes per week opgesteld voor optimaal gemak

En je kunt gelijk beginnen: om succes te behalen heb je niets anders nodig dan jezelf en deze cursus met alle stappen.

Indeling & uitleg programma 

Het programma bestaat diverse modules rondom de drie verschillende fases van het programma. De fases bestaan uit:

 • Fase 1 - Eten zonder toegevoegde suikers
 • Fase 2 - Maaltijdfrequentie
 • Fase 3 - Nuchter bewegen

Met uiteraard alle tussenstappen die dáár weer bijhoren, want het duurt even voor je nuchter kunt bewegen en de je lijf de rust kunt geven van vertering die het nodig heeft om nieuwe insuline receptoren aan te maken (en die heb je uiteraard nodig om niet in de achtbaan terecht te komen die je steeds naar zoet doet verlangen).

Kortom, er moet achter de schermen het een en ander gebeuren en je geeft je lichaam tijdens dit programma de tijd die het nodig heeft om aan het volgende stapje te wennen. Je doet het dus lekker in eigen tempo, het hoeft zeker niet in 3 weken af. Als jij langer over een bepaalde module wil doen, dan raden wij je aan dit zeker te doen, want iedereen komt op een ander instappunt binnen. We weten niet hoe het specifiek met jouw insuline gevoeligheid is gesteld. Jij bepaalt dus hoelang je lichaam nodig heeft om naar de volgende stap te kunnen. Uiteraard maak je hierbij gebruik van goed doordachte weekmenu's en een praktijkdeel met alles wat je nodig hebt om dit in de praktijk fluitend vol te houden.

Iedere module bestaat uit een deel theorie, zodat je begrijpt wat er in je lijf gaande is en waarom je voelt wat je soms voelt en waarom we bepaalde stappen zetten, een ondersteunende videoles om naar te kijken, het zojuist genoemde weekmenu per fase met boodschappenlijstjes en diverse oefeningen, tips en andere handvatten om het doorlopen van het programma zo makkelijk mogelijk te maken.

Voorkant Meal-Prepping
Videolessen voorbeeld
Ontbijttypes voorkant PDF (Suiker)

Dit is wat je allemaal krijgt

 • Diverse modules verdeeld over de verschillende fases
 • Bij iedere module een uitgebreide videoles
 • Diverse bloedsuikervriendelijke dagmenu's
 • Extra oefeningen en aanvullende leefstijltips per module
 • Makkelijke toepasbare gewoontes waar je je leven lang plezier van hebt
 • Stress & je buik: waarom de hang naar suiker toeneemt bij stress
 • Talloze tips & tricks voor een blijvend gezonde darmflora
 • Help! Over wat te doen bij terugval of andere problemen

Jij bent de sleutel tot je succes

Suikerverslavingen, de hang naar suiker is hardnekkig. Dat heb je vast zelf ook al ervaren. Dit komt deels omdat een eventuele voorkeur voor zoet nu eenmaal aangeboren is, maar nog veel vaker doordat de Westerse voedingsgewoonten met alle suikers, snacks en tussendoortjes onze natuurlijke systemen behoorlijk in de war hebben geschopt. Hier ga je in de verschillende modules alles over leren en dan natuurlijk met name leren hoe je dit weer terugdraait en je lijf je gaat hèlpen in plaats van tegenwerken. Het helpt natuurlijk ook niet dat in tijden van stress (en wie heeft het tegenwoordig nu niet weleens te druk en ervaart stress?) je oerbrein, je oudste breindeel dominant wordt en de ratio overheerst. Ineens zit je dan met je hand in een zak ongezond lekkers, terwijl je toch juist zo goed bezig was!

Gelukkig doe je in dit programma alle kennis op die je nodig hebt om je oerbrein weer naar de achtergrond te sturen zodat je rationeel kunt blijven overwegen om andere keuzes te maken. Dit en veel meer leer je in dit bijzondere programma. heel veel plezier, succes, inzichten en inspiratie toegewenst! 

Wanneer merk je resultaat? 

Dit kan vrij snel gaan. Al binnen een week of drie kun jij je een ander mens voelen. Niet heel gek, want het zijn uiteindelijk jouw beslissingen op maaltijdgebied die ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel piekt of min of meer stabiel blijft en zo de gevoeligheid voor suiker wel of niet weer nieuw leven wordt inblazen.

Zorg je dat (bijna) iedere maaltijd er eentje is die jouw bloedsuikerspiegel in balans houdt en je darmflora ondersteunt? Dan zal het suikermonster jou voortaan mooi met rust laten. Heerlijk!

Houd er wel rekening mee dat alhoewel het lichamelijk 'afkicken' van suiker vrij snel gebeurd is, dat je mentaal langer bezig bent. De neurale paadjes die aangeven op welke momenten jij voor de bijl gaat, zijn zo ingesleten dat het even duurt eer je 'nieuwe paadjes' hebt aangelegd. Maar geen nood, ook dat ga je doen! Geef jezelf daarom zowel fysiek als mentaal de tijd (minimaal weken tot soms enkele maanden) om de hang naar suiker voorgoed uit je hoofd en lijf te bannen. En voor je het weet is je relatie met zoet niet - of nauwelijks - een punt meer. Lekker!

Sparren met andere deelnemers? Dat kan in onze community!

Wil je graag eens sparren met andere deelnemers van de online programma's? Meld je dan aan bij onze gratis Facebook Community!

woman-in-brown-long-sleeve-using-a-laptop-3785417

Begin jij ook vandaag?

Voorkant appeltest
Weekmenu 1 voorkant (Suiker)

Klik op de knop 'Markeer als Compleet' om een kijkje te nemen in module 1.

Tekst selectie is niet mogelijk, de inhoud van deze website is beveiligd
Scroll naar boven