Online cursus Een Goed Gezond Brein - Better Health Academy

Online cursus Meer rust, minder stress Een complete handleiding om het maximale uit je brein te halen

Cheerful mature woman holding green apple while standing at the park

Loopt jouw hoofd ook geregeld over? Vind je het moeilijker om met volle focus je taken af te ronden? Merk je dat je wellicht een korter lontje hebt dan voorheen? Of vaker dingen vergeet?

Volwassenen - maar ook kinderen – worden in deze snelle maatschappij steeds meer geprikkeld. Er komt dagelijks een tsunami van informatie op ons af en niet iedereen kan daar even goed tegen. Tel daar veel voorkomende tekorten en ontstekingsstoffen bij op en het is niet heel gek dat de breinuitdagingen steeds diverser worden en vaker voorkomen. Hooggevoeligheid, onderpresteren, energie- en concentratieverlies, vergeetachtigheid, AD(H)D, boos, druk of anti-sociaal gedrag... iedereen reageert anders.

Er is gelukkig heel veel wat je kunt doen ter verbetering van aandacht, focus, concentratie, je humeur en zelfs AD(H)D (of symptomen die erop lijken). Net als de rest van het lichaam lijdt ons brein de laatste decennia ook steeds meer onder 'welvaarts'invloeden. En alhoewel de symptomen hiervan minder leuk zijn en sommigen als gevolg zelfs labels opgeplakt kunnen krijgen, betekent het wel dat je er dus invloed op hebt en een hoop kunt verbeteren.

De meeste mensen realiseren zich echter niet dat je net als bijvoorbeeld op je gewicht en je immuunsysteem ook invloed kunt uitoefenen op de werking van je brein. Het menselijk brein is enorm flexibel en in staat om - op welke leeftijd dan ook - nieuwe verbindingen aan te leggen en te optimaliseren. Met deze online cursus leer je niet alleen hoe het brein werkt, maar vooral op praktisch vlak wat het nodig heeft en hoe. Je leert binnen 6 weken essentiële patronen in jouw voedings- en levensstijl te veranderen waardoor je de neurale netwerken weer de mogelijkheid geeft om optimaal te kunnen functioneren.

Alle mockup's

Inhoud van de diverse modules

Wat ga je zoal leren?

 • Icon

  Hoe het brein precies werkt, waar de verschillen zitten en waar je per uitdaging op moet letten

 • Icon

  Hoe activeer je je 'rustknop' en creer je ruimte?

 • Icon

  Hoe voeding gedrag beïnvloedt en hoe je dit kunt sturen

 • Icon

  De relatie tussen je darmen (darmflora) en je hoofd, je gedrag en gemoed.

 • Icon

  Over hooggevoeligheid, AD(H)D; waar dit vandaan komt en wat je kunt doen

 • Icon

  Waar ontstekingsstoffen vandaan komen en hoe je de aanmaak remt om symptomen te verminderen

 • Icon

  De grootste veroorzakers van neurodegeneratie en hoe je deze kunt tegengaan.

Wat nog meer?

 • Icon

  Talloze oefeningen voor het 'legen' van je brein

 • Icon

  Hoe verloopt de weg van aanleg naar symptomen?

 • Icon

  Wat doen omgevingsinvloeden?

 • Icon

  Hoe train je de executieve functies?

 • Icon

  Wat zijn de meest voorkomende voedingsstoftekorten; hoe los je ze op?

 • Icon

  Hoe je zelf de alpha-activiteit in je brein kunt stimuleren

WAAROM DEZE ONLINE CURSUS?
Een lichaam dat uit balans is, gaat uit de pas lopen en dit heeft diverse reacties tot gevolg. Wanneer een neuraal netwerk een tekort aan voedingsstoffen heeft, met name diegenen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren, kun je niet verwachten dat alles loopt zoals het zou moeten lopen. Juist voor concentratie- en gedrag gerelateerde problemen zijn voeding, leefstijl en breintraining een integraal onderdeel van de puzzel.

Hoe fijn om te weten hoe dit allemaal werkt. Je vraagt je af waarom dit geen basiskennis is die met lezen en schrijven op school wordt gegeven. De juiste selfcare is - juist nu - zo ongelofelijk belangrijk. We zijn niet afhankelijk van de samenleving waarin we leven. Van de systemen, de mensen of de invloeden van buitenaf. Gebruik je brein als kracht. Dit programma helpt je hierbij. Het helpt je weerbaarder zijn waardoor je zowel stress als een teveel aan prikkels beter aankunt. Waardoor je beter kunt focussen en meer concentratie hebt. Geen onnodige ruis of afleiding; maar tijd en ruimte om je talenten te herkennen en die naar boven te halen.

"Informatie die letterlijk levensverlengend werkt

en feitelijk essentieel is voor iedereen"

 

smartmockups_kaxreva6

Jouw investering

Waarom brengen we onze auto wel ieder jaar naar de APK maar doen we niets aan het onderhouden van ons brein? Weet jij waar jouw rustknop zit en lopen alle boodschappers nog wel even snel en soepel? Tijd voor een APK!

Dit bijzondere online programma bestaat uit 5 uitgebreide modules met elk hun eigen onderwerp, theorie en videolessen met praktische oefeningen. Je bent met elke module zeker een aantal uur bezig en de effecten merk je gelukkig nog veel langer. Voor al deze bijzondere kennis betaal je eenmalig € 179,-

Je hebt 6 maanden toegang tot de verschillende modules die je naar eigen inzicht en tijdsindeling kunt volgen.

VOOR WIE
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe ze beter voor een van de belangrijkste organen van ons lijf kunnen zorgen; het brein. We vinden het heel normaal dat we onze auto ieder jaar voor een APK wegbrengen, maar ons brein moet het maar gewoon doen. Jaar in jaar uit.. Terwijl ook ons brein echt specifieke wensen heeft. 

Een programma voor iedereen die ook vindt dat vergeetachtigheid niet bij het ouder worden hoeft te horen of kind zijn geen aandoening is. Ouders, grootouders en individuen voor zichzelf: iedereen die graag een eenduidig en levensverlengend overzicht heeft. 

Wil je als coach met deze materie aan de slag en een niche creëren? Dan is er onze vakmodule Breingezondheid & natuurlijk AD(H)D coach  die je kunt volgen.

pexels-matthias-cooper-1062280

TIJDSINVESTERING
Om dit programma te volgen is interesse in voeding en gezondheid handig, maar zeker niet verplicht. Het cursusmateriaal is geschreven op een manier dat zelfs de ingewikkeldere materie voor iedereen makkelijk te volgen is. Dit maakt deze informatie en lesstof toegankelijk op een manier dat je je afvraagt waarom niet iedereen dit verplicht te lezen krijgt. De kennis is letterlijk levensverlengend!

Het lesmateriaal is geschreven door het vaste docententeam van de vakopleiding Breingezondheid & natuurlijk AD(H)D coach. Deze bestaat uit een orthomoleculair kPNI therapeut,  een voedingswetenschapper, een NLP trainer/voedingskundige en neurowetenschapper, met diverse gastrollen voor orthopedagogen en breinspecialisten. 

Huiswerk concentratie

AANMELDEN

Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan deze cursus? Leuk! Schrijf je in via onderstaande button. Je krijgt dan direct toegang tot de cursus, zodat je in je eigen tempo kunt beginnen. Heb je vragen? Stuur ons dan ook gerust een mailtje via info@betterhealth.nl.

Alle mockup's
Breingezondheid
Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

Tekst selectie is niet mogelijk, de inhoud van deze website is beveiligd
Scroll naar boven