Online Programma Hormonale Gezondheid & Balans - Better Health Academy

Online Programma Hormonale Gezondheid & Balans Een praktisch stappenplan voor hormonale balans

Alle mockup's (3)

Heb je het snel koud? Last van moeheid? Verminderde concentratie of slaap? Blijven de kilo's er steeds makkelijker aanzitten? Of wellicht begin je een steeds korter lontje te ontwikkelen? De meeste hormonen die het menselijk lichaam produceert, nemen af naarmate we ouder worden. Een hormonale disbalans ligt dan relatief makkelijk(er) op de loer.

Er wordt zelfs geschat dat een ruime meerderheid van de vrouwen op een bepaalde leeftijd schildklier symptomen (van een disbalans) zal ontwikkelen. Gek eigenlijk, dat we niet meer horen over hoe we onze hormonen zelf positief of negatief kunnen beïnvloeden. En daarmee ons humeur, onze energie, ons gewicht en ons algeheel welbevinden.

Weet jij bijvoorbeeld hoe je moet eten voor goede schildklier functie? Welke voeding je helpt met stress omgaan en welke smaakmakers je bijnieren ondersteunen? Melatonine, je slaaphormoon heeft ook bepaalde voorkeuren wat voeding betreft, net als oestrogeen dol is op eiwitten maar het bij een teveel aan granen je lichaam sneller verlaat. Al met al zijn er - naar gelang je disbalans - vrij veel knoppen waar je aan kunt draaien.

En hoe weet je waar jouw disbalans zit? Daar hebben we natuurlijke handige testjes en vragenlijsten in dit programma voor! Hoe fijn om te weten hoe dit allemaal werkt. Je vraagt je af waarom dit geen basiskennis is die met lezen en schrijven op school wordt gegeven... De juiste selfcare is vooral na je 30/40ste levensjaar zo ongelofelijk belangrijk!

"Weet jij welke nutriënten goed helpen bij moeheid? Slaap? Je humeur? Of welke disbalans je überhaupt hebt? Er zijn zóveel knoppen waar je aan kunt draaien..!"

Wat ga je zoal leren?

 • Icon

  Alles over hoe en waarom hormonen in je lijf worden aangemaakt

 • Icon

  De belangrijkste spelers in je hormoonsysteem: wie doet wat (en waarom)?

 • Icon

  Praktisch: Wat kun je doen in welke fase?

 • Icon

  Wat er kan gebeuren als je hormonen uit balans zijn

 • Icon

  Hoe je zélf ervoor kunt zorgen dat je hormonen in balans komen

 • Icon

  In welke staat ons lijf zich het liefste bevindt en hoe je dit voor elkaar krijgt

 • Icon

  Inzicht in jouw eigen hormonen en hormoonbalans

 • Icon

  Test jezelf: De waterval aan symptomen die een hormonale disbalans veroorzaken

 • Icon

  Welke voeding ondersteunt welke endocriene organen?

 • Icon

  Inzicht in jouw (vaak hormonaal veroorzaakte) klachten

 • Icon

  Praktische adviezen die je makkelijk zelf kunt toepassen om je hormonen weer in balans te krijgen

 • Icon

  Met unieke zelf-testen (vragenlijsten) voor eigen inzicht

 • Icon

  Overzichtelijk woordenboek met alle begrippen die je moet kennen

 • Icon

  Het Hormoon Balans Voedingspatroon uitgelegd

 • Icon

  Suppletie: welke supplementen helpen bij welk symptoom?

WAAROM DIT ONLINE PROGRAMMA?
Een lichaam dat uit balans is, gaat uit de pas lopen en dit heeft diverse reacties tot gevolg. Het is wat de Better Health Academy betreft totaal onnodig dat we naarmate de jaren verstrijken de tekorten en/of disbalansen maar op hun beloop laten. Je kunt met voeding en leefstijl zoveel doen! Er zijn zoveel knoppen waar je aan kunt draaien! Maar ja, dan moet je natuurlijk wel weten welke voedingsgroep de basis van hormonen vormt en welke voeding precies welke organen hierin ondersteunt.

hormonen

Dat zijn de volume/productie knoppen waar je zelf aan kunt draaien als je deze kennis in huis hebt. Zoals het met alles wat betreft je eigen gezondheid geldt: wacht niet tot je tekorten hebt en vervelende symptomen ervaart. Neem de controle over je eigen gezondheid terug en houd je hormonen en je hormonale balans zelf in de gaten. Dit is prima te doen (alleen word je dit nergens verteld) en zorgt ervoor dat je uitgerust, kalm en vitaal door het leven gaat. Dat willen we toch allemaal?

"Informatie die letterlijk levensverlengend werkt
en feitelijk essentieel is voor iedereen!"
hormonen

Jouw investering

Dit makkelijk te volgen programma bestaat uit diverse uitgebreide modules met elk hun eigen onderwerp, verdieping, PDF's en praktische oefeningen & adviezen. Je bent met elke module zeker een aantal uur bezig, maar  de effecten zijn gelukkig levenslang. Kennis over je hormonen is - zeker naarmate we ouder worden en de hormoonproductie afneemt - cruciaal. Doe je voordeel met een mooie introductie korting voor dit nieuwe programma en schaf 'em nu eenmalig voor slechts € 299,- aan.

Hierna gaat de prijs weer naar € 499,-

Je hebt 6 maanden toegang tot de verschillende modules die je naar eigen inzicht en tijdsindeling kunt volgen.

VOOR WIE
Dit programma is bedoeld voor iedereen die zijn eigen gezondheid en welzijn graag in eigen beheer heeft. Voor iedereen die het fijn vindt om lekker, uitgerust en soepel - ook na je 30ste levensjaar - door het leven te gaan. Ouder worden staat nu eenmaal niet automatisch synoniem voor disbalansen, energiegebrek of andere kleine klachten en symptomen. Integendeel!

Van de puberteit, je beginnende werkleven, tot aan de overgang en het ouder worden... iedere fase heeft een eigen handleiding en manieren van eten en leven die je helpen dit zo optimaal mogelijk te beleven. In goede, blakende gezondheid en tevredenheid! 

Afb. BBMP (2)

TIJDSINVESTERING
Om dit programma te volgen is interesse in voeding en gezondheid handig, maar zeker niet verplicht. Het cursusmateriaal is speciaal voor de leek met een interesse in gezondheid en (eigen) welzijn geschreven. Dit maakt deze informatie en lesstof toegankelijk op een manier dat je je afvraagt waarom niet iedereen dit verplicht te lezen krijgt. De kennis is letterlijk levensverlengend!

Het lesmateriaal is geschreven door een orthomoleculair kPNI therapeut (met een interesse in evolutiebiologie) en een specialisatie in hormoonbalans voor vrouwen, met diverse gastrollen en bijdrages van voedingskundigen en stress/burn-out specialisten. 

vrouw studeren

Globale inhoud van het online programma

 • Module 1

  In de eerste twee modules duiken we meteen de theorie in. In deze module: wat zijn hormonen? En waarom zijn ze zo belangrijk om ons goed te voelen? Wat zijn de grootste hormoonverstoorders tegenwoordig? Naast theorie leggen we het je uit middels een interessante videoles. En, je leert hoe je je lever gezond houdt: hét orgaan dat je lijf helpt bij het afbreken van hormonen nadat ze hun belangrijke werk hebben gedaan.

 • Module 2

  Hoe werken hormonen (samen)? Wat is je hormoonspiegel en hoe houd je die goed? Wat zijn de hypothalamus, de hypofyse en de adenohypofyse? Ehhh, de wattes?! No worries: we voegen een woordenboekje toe, zodat je ál deze belangrijke spelers in je hormoonsysteem goed begrijpt!

 • Module 3

  Heb jij last van futloosheid? Heb je het altijd koud of voel je je opgejaagd? De bron kan je schildklier zijn. In deze module leggen we je alles uit over hoe die werkt én geven we je een handige symptoomchecker.

 • Module 4

  Is het een burn-out, of zijn je bijnieren overbelast? In deze module ontdek je wat de klachten zijn van langdurige chronische stress. Een handige test vertelt je of je last hebt van een burn-out, en hoe je hier op hormonaal gebied mee om kunt gaan.

 • Module 5

  Hoe zit het met je vrouwelijke hormonen? Heb je misschien last van oestrogeendominantie, en wat zijn de voornaamste klachten daarvan? In deze module alles over wat er gebeurt als bij jou oestrogeen overheerst én wat je daartegen doet. Met onder andere een handige checklist: heb jij last van oestrogeendominantie?

 • Module 6

  Waarom is slaap zo belangrijk voor je hormonen? In deze module leer je daar alles over, én: we geven je onder andere een handige checklist met do's en dont's voor een goede slaap!

 • Module 7

  Waarom eten we soms door als we eigenlijk geen honger (meer) hebben? Welke rol spelen de hormonen insuline en leptine daarin? En: hoe voorkom je dat je meer eet dan nodig en daarmee: overgewicht? Naast al deze informatie geven we je ook een handige vragenlijst: heb jij neiging tot overeten?

 • Module 8

  In deze module komt alles bij elkaar. Hoe zorg je er nu voor dat al die hormonen lekker met elkaar in balans zijn en jij je top voelt? We geven je concrete tips and tricks waarmee je duurzaam verder kunt. Met natuurlijk handige to do's waarmee je aan de slag kunt om je hormonen voor eens en altijd in balans te krijgen!

HIER OOK JE WERK VAN MAKEN?

Wil je als coach met deze materie aan de slag en een niche creëren? Dan is er onze vakmodule Hormonen & het Hormonale Stelsel met examen en volledige accreditatie die je kunt volgen.

Dit is wat dit online programma jou allemaal gaat brengen!

 • Icon

  Meer energie en vitaliteit

 • Icon

  Een plattere buik

 • Icon

  Bewustere voedingskeuzes

 • Icon

  Minder vermoeidheid

 • Icon

  Gewicht stabilisatie

 • Icon

  Een fitter en gezonder lijf

 • Icon

  Betere nachtrust

 • Icon

  Lekkerder in je vel

 • Icon

  Minder suikerverslaafd

 • Icon

  En nog veel meer voordelen

AANMELDEN

Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan deze cursus? Leuk! Schrijf je in via onderstaande button. Je krijgt dan direct toegang tot de cursus, zodat je in je eigen tempo kunt beginnen. Heb je vragen? Stuur ons dan ook gerust een mailtje via info@betterhealth.nl.

Mock Up Hormonale gezondheid en balans
Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

Tekst selectie is niet mogelijk, de inhoud van deze website is beveiligd
Scroll naar boven