Vakopleiding Inspirerend spreken & lesgeven - Better Health Academy

Vakopleiding Inspirerend spreken & lesgeven

Better_health_okt2019_47

Zou jij ook graag voor de klas staan of inspirerend voor groepen kunnen spreken over onderwerpen die jou aan het hart gaan? De trainersopleiding van de Better Health Academy stelt jou in staat je opgedane kennis over te brengen op een manier dat het publiek niet alleen aan je lippen hangt, maar de kennis ook daadwerkelijk beklijft. Indruk maakt. Dat men enthousiast raakt over jou als spreker.

Hoe vaak ben je zelf niet bij een geweldige lezing of les geweest waar je zoveel interessante kennis over je heen kreeg dat je de helft de volgende dag alweer kwijt was, laat staan dat je dit kon implementeren? Zonde toch?

In deze trainersopleiding werken we met een razend succesvol format dat is gestoeld op 2 zaken: kennis op een leuke en begrijpelijke manier overbrengen dat deze blijft hangen bij luisteraars en het technische gedeelte van presenteren dat een lezing van 'interessant' naar staande ovaties trekt. En het mooiste? We geven je meteen een podium om je kunsten ten toon te spreiden!

Wanneer je deze opleiding volgt als verdiepingsmodule op onze vakopleiding tot Kindervoedingscoach, bieden wij je de gelegenheid om na je diploma en bij voldoende kennis praktijkervaring op te doen als assistent docent bij onze opleiding en/of spreker te zijn bij onze diverse evenementen. Je verdient je investering zo dus al snel weer terug. En andersom geldt: heb jij bijzondere kennis in huis? Wij zijn altijd op zoek naar interessante (gast)docenten voor onze opleidingen! Lijkt je dat wat? Meld je via bovenstaande button aan.

Inhoud van de opleiding

Je leert o.a.

 • Icon

  Het opzetten van je presentatie format: technisch presenteren terwijl je ogenschijnlijk improviseert

 • Icon

  Rekening houden met de verschillende leerstijlen en representatiesystemen van je publiek

 • Icon

  Hoe zet je een traning of lesdag in elkaar, welke elementen zijn essentieel?

 • Icon

  Wat is de rol van oefeningen in een training en waarom maken die het verschil? Hoe doe je oefeningen correct?

 • Icon

  Hoe gebruik je anecdotes in je verhaal en waar moeten deze aan voldoen voor maximale impact?

 • Icon

  Je leert je publiek lezen; de juiste manier van vragen beantwoorden; goede interactie houden met je publiek en juist handgebruik

 • Icon

  De impact van taal en de verschillende taalpatronen; hoe gebruik je ze?

<b class='programmatitel'>Opleiding <br>Weerbaarheid- & Vitaliteitscoach<br></b><a href="mailto:info@betterhealth.nl" target"blank"><i>Houd me op de hoogte!</i></a></a></br><p class='programmauitleg'>Start medio 2024<br>Binnenkort meer informatie beschikbaar. </p>

DOEL VAN DE OPLEIDING

De Trainers Opleiding van de Better Health Academy zorgt ervoor dat je na het succesvol behalen van het examen een uitstekende Trainer bent. Een inspirerende Trainer/Spreker  voor groepen en publiek en het onderwerp vul je vervolgens zelf in. Welke opleidingen je bij ons kunt gaan trainen hangt daarmee ook puur af van de kennis die je hebt en of dit voldoet voor de opleiding in kwestie. Voor de opleiding Kindervoedingscoach is dit voor jou een makkelijkere stap en zullen er minder assistent-trainersdagen nodig zijn. Bij een andere opleiding zullen er iets meer nodig zijn om de kennis onder de knie te krijgen. Dit wordt per opleiding bekeken.

Better_health_okt2019_57

"Het verschil tussen kennis spuien en je publiek raken"

TRAINEN VERSUS LESGEVEN

Omdat kennis hebben één ding is maar kennis overbrengen iets heel anders, gaat de opleiding dieper in op het vak ‘trainen’. Sommige mensen noemen het ook wel lesgeven, of doceren, maar dat woord is niet interactief genoeg voor wat wij doen. De meeste docenten spuwen weliswaar waardevolle kennis (veelal eenrichtingsverkeer), maar kennis op die manier gebracht blijft veel minder goed hangen. Een trainer ‘traint’ je in het onderwerp. Hij of zij zorgt dat de stof één met je wordt, zodat we je als het ware om 04.00 uur ’s nachts kunnen wakker maken en je er dan ook nog vermakelijk en met plezier over kunt praten. Een trainer inspireert en is interactief. Hij of zij maakt het verschil tussen kennis spuwen en kennis op een bijzonder inspirerende manier overbrengen die vervolgens beklijft. Daar is onze Trainersopleiding voor! Wil jij bij ons trainen en nieuwe lichtingen begeleiden?

LOCATIE 

De locatie van de opleiding is een prachtige monumentaal pand op een landgoed in de buurt van Den Haag. Op het moment dat je deelname definitief is krijg je van ons alle bescheiden toegestuurd.

DUUR OPLEIDING

De opleiding bestaat -naast zelfstudie- uit 3 lesdagen die plaatsvinden op vrijdagen van 9.30 tot 16.30 uur buiten de schoolvakanties om.

De opleiding bestaat voor Kindervoedingscoaches uit 3 volle lesdagen, plus een examen moment plus de dagen waarop je assistent-trainer bent bij een andere opleiding. Voor deelnemers die niet eerst bij ons de opleiding tot Kindervoedingscoach hebben gevolgd zijn het 4 lesdagen plus een examenmoment en de assistent trainers-dagen. Naast deze 3 lesdagen is er een examen moment dat plaatsvindt tijdens een opleidingsdag van de nieuwe lichting kindervoedingscoaches. Hier presenteer je een onderwerp uit deze opleiding naar keuze. De vereiste praktijkervaring doe je op als assistent-trainer tijdens de lesdagen van de opleiding Kindervoedingscoach in het najaar van 2020. Hiervan zijn 7 van de 8 lesdagen verplicht.

Better health exam kopie

LESDATA

Deze opleiding start opnieuw in het najaar, de data maken we binnenkort bekend.

KOSTEN

Voor de Trainersopleiding is de investering voor externe student-trainers € 1.395,- maar als Better Health Kindervoedingscoach krijg je maar liefst € 200,- (!) korting en betaal jij slechts € 1195,-. Een relatief kleine investering voor jezelf om met maximale impact voor de klas te kunnen staan en dit naast je praktijk te gebruiken als een andere bron van inkomen. De kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie, thee en gezonde versnaperingen.

Vond jij het plezierige dagen om als student mee te maken? Ik kan je niet vertellen hoe leuk het is om deze dagen te leiden en ook hier je beroep van te maken! Kom jij bij ons lesgeven? Laat het ons weten!

TOELATINGSEISEN

De toelatingseisen voor deelname aan onze trainersopleiding is het behalen van de opleiding tot Kindervoedingscoach met minimaal een 7 of vergelijkbare voorkennis van hetzelfde niveau, en een jaar aantoonbare werkervaring in voeding & gezondheid. Dit laatste is ietwat subjectief, dus stuur me bij twijfel een mail met jouw uitleg en motivatie en dan kijken we hoe jij voldoet aan de toelatingseisen.

AANMELDEN

Kun je na het lezen van alle info niet wachten om te beginnen aan de opleiding? Leuk! Meld je dan aan! Graag ontvangen we ook je NAW gegevens en je telefoonnummer. Deelname is op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Logo-CRKBO

De Better Health Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De vakopleidingen van de Better Health Academy zijn daarom vrijgesteld van BTW.

Het docententeam

Voedingscoach, NLP Trainer, docent & oprichter van de Better Health Academy
Amber geeft al jaren lezingen en trainingen over voeding & gezondheid en heeft acht boeken over dit onderwerp geschreven. Als voedingsdeskundige én moeder van 3 jonge kinderen weet Amber als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is voor de ontwikkeling en gezonde werking van het (kinder)brein. Het is haar missie als oprichter van de Better Health Academy om jong en oud aan een gezonde(re) levensstijl te helpen. Amber zet graag haar kennis van de orthomoleculaire voedingskunde en psychologie in om anderen verder te helpen.
Orthomoleculair kPNI Therapeut & Voeding en Gezondheidswetenschapper
Als klinisch psycho-neuro-immunologie therapeut weet Patricia als geen ander de vinger doeltreffend op de zere plek te leggen. Haar verregaande kennis en nieuwsgierigheid welke bijzondere en ingewikkelde systemen er achter symptomen en ziektes zitten maakt dat deelnemers van onze opleiding altijd ademloos aan haar lippen hangen. Waar de meeste mensen romans op hun nachtkasje hebben liggen zijn het bij Patricia wetenschappelijke artikelen. Het antwoord op het waarom achter een symptoom is Patricia's passie, wat maakt dat opleidingsdagen met Patricia voor de klas een genot zijn om te volgen!
Annemarieke de Vaan

Annemarieke de Vaan

ADHD, ADD & Hooggevoeligheidscoach bij ADHD Centrum Nederland
Als trainer en coach geeft Annemarieke diverse workshops over ADHD, ADD en hooggevoeligheid. In de praktijk ziet ze dat voeding, leefstijl en natuurlijke ondersteuning evenals goede begeleiding veel effect heeft op mensen met ADD en ADHD. Ze heeft een diep verlangen om mensen te laten groeien en bloeien zodat ze het leven kunnen leven zoals zij dat willen. Door haar oprechte interesse voelen mensen zich vaak echt gezien en begrepen. Ze zal in de training dan ook goed in kunnen gaan op persoonlijke vragen en aandachtsgebieden.
Better_health-0058
Better_health-0027
Tekst selectie is niet mogelijk, de inhoud van deze website is beveiligd
Scroll naar boven